Over Smeding

Certificeringen

Iedere dag zorgen we ervoor dat de klant krijgt wat hij nodig heeft. Wij kunnen vertrouwen op onze telers en onze medewerkers en daardoor kan de klant vertrouwen op Smeding Groenten en Fruit. Wij selecteren onze telers en leveranciers streng; we gaan alleen met hen in zee als zij in het bezit zijn van GFSI erkende certificaten. Deze verschillende certificeringen garanderen de kwaliteit van onze producten, diensten, bedrijfsvoering en processen.

Skal

Smeding is Skal gecertificeerd. Met deze certificering mogen wij biologische groenten en fruit opslaan en distribueren. Skal zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Met het Skal certificaat van Smeding ben je er dus zeker van dat een biologisch product ook écht biologisch is!

BRC S&D

Het BRC S&D (storage and distribution) certificaat is van toepassing op bedrijven die de opslag en distributie verzorgen van voedingsmiddelen. Bij dit certificaat gaat het erom dat we groenten en fruit van de juiste kwaliteit en onder de juiste condities binnenkrijgen. En dat we de kwaliteit en condities behouden tot aflevering bij de klant. Het BRC S&D certificaat toont aan dat Smeding aan deze condities voldoet.

Certificaat Breda  
Certificaat Sint Annaparochie
Certificaat Wissel 7

Fairtrade

Smeding is Fairtrade gecertificeerd, waarmee we aantonen dat we onder de Fairtrade-voorwaarden handelen. Fairtrade is gericht op het bevorderen van duurzame ontwikkeling en het verminderen van armoede door eerlijkere handel. Bekijk hier het Fairtrade certificaat.

RIK

RIK staat voor Reglement Interne Kwaliteitscontrole. Het gaat om het vastleggen van de kwaliteitsregistraties van groenten en fruit waar wettelijke Europese kwaliteitsnormen voor zijn. Smeding beschikt over goede controleresultaten. Ook hebben we een zorgsysteem voor de kwaliteit van groenten en fruit. Dit systeem voldoet aan de KCB-kwaliteitscode. Tijdens de jaarlijkse audit wordt dit systeem gecheckt. Bekijk hier het RIK certificaat.

Global G.A.P CoC [Chain of Costudy]

Dit certificaat is ontworpen voor verpakkingsstations en handelaren in de keten, met als doel een naadloze traceerbaarheid van de teler tot aan de consument te waarborgen via één reeks certificaten. Hierdoor ontstaat er meer transparantie.

Voor alle schakels in de keten geldt dat zij producten inkopen van bedrijven die gecertificeerd zijn volgens de Global GAP-normen. Het GGN-nummer van zowel telers als gecertificeerde bedrijven is van belang voor het aantoonbaar maken van de herkomst

Bekijk hier het certificaat voor zowel Sint Annaparochie en Breda.